Serie 'Bijbelse basis': De Drie-enige God

€7,50
Op voorraad
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode 4897
EAN 9789059074897
Informatie

Bijbels onderwijs over de fundamentele waarheid van de Drie-eenheid

Het onderwerp van de Drie-eenheid gaat het menselijke verstand te boven. De Bijbel leert ons wel de kostbaarste waarheden over God, Zijn volmaaktheid en Zijn Wezen. Maar ze openbaart ons niet alles over Hem. In God blijft voor ons altijd iets wat wij niet kunnen doorgronden.

De Vader, de Zoon, de Heilige Geest – het gaat om een allerheiligst, voor ons mensenverstand niet te doorgronden feit. Zijn het verschillende openbaringen van één en dezelfde Persoon? Of zijn er drie Goden die één zijn?

Waarom spreken zoveel Christenen over de ‘Drie-eenheid’? Het is waar dat het woord ‘Drie-eenheid’ niet in de Bijbel voorkomt. Maar het Woord toont aan: er is één enige God – de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Alle drie zijn ze God, en toch een afzonderlijke, Goddelijke Persoon. Ook al begrijpen wij dat niet, toch is het een onweerlegbare waarheid die allang in de Heilige Schriften is geopenbaard.

Er wordt vaak gezegd:  omdat het woord Drie-eenheid niet in de Heilige Schriften gevonden wordt, kun je zo’n leer toch nooit aanvaarden? Laat Zijn Woord (de Bijbel) u overtuigen.

ISBN: 978 90 5907 4897

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!
Specificaties
Auteur Adrien Ladrierre e.a.
Aantal pagina's 92
Bindwijze Brochure
Formaat A5