Serie 'Oude Testament' Ik heb u lief gehad; Stof tot nadenken uit de twaalf 'kleine profeten'

€13,95
Op voorraad
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode 4347
EAN 9789059074347
Informatie

Ik heb u liefgehad; Stof tot nadenken uit de twaalf 'kleine profeten'

‘Ik heb u liefgehad’!, zegt de Heere. Dat  was  de  reden  waarom  God  steeds weer profeten met een boodschap naar Zijn volk gezonden heeft.

 

Bij de profetie in de Bijbel gaat het om de toekomstplannen van God met de wereld. Daarin neemt Zijn aardse volk Israël een centrale plaats in. Maar Israël heeft net als alle andere mensen gefaald. Hoe zullen dan Gods doelen met de wereld, ja met Zijn schepping, bereikt worden? Heeft de binnengedrongen zonde alles verijdeld? Nee! Het is God zij dank niet hopeloos.

Door Zijn Zoon, Die waarachtig Mens geworden is, zal God Zijn doel bereiken. Het kernpunt van de profetie is daarom de Mens Jezus  Christus. Na het volbrachte verlossingswerk leeft Hij als de verheerlijkte Mens in de hemel. Op grond van wat Hij in Zijn Persoon is en van Zijn verlossingswerk aan het kruis zal Hij alle gedachten van God over Israël, over de volken, over de wereld en het universum in vervulling laten gaan. Hij is als Messias de Koning van Israël en als Zoon des mensen de Heerser over hemel en aarde.

De twaalf profeten aan het eind van het Oude Testament geven ons waardevolle lessen over die toekomstige tijd, maar ze bevatten ook praktische toepassingen voor ons leven als Christenen. Laten we ze serieus nemen!

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!
Specificaties
Auteur André Cuendet
Aantal pagina's 188
Bindwijze Hardcover
Formaat A5