Serie 'Geloofshelden': Jakob - overwonnen door Gods genade

€4,20
Op voorraad
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode 4781
EAN 9789059074781
Informatie

Jakob – een bedrieger wordt overwonnen door Gods genade. Hij vertrouwt op Gods beloften en waardeert ze bijzonder. Maar telkens opnieuw meent hij God ‘een handje te moeten helpen’, zodat de beloften ook écht in vervulling gaan: voor een simpel bord linzen ontfutselt hij zijn broer het eerstgeboorterecht; hij bedriegt zijn vader om de zegen van Abraham te krijgen; hij gebruikt zijn list om zich grote kudden van Laban toe te eigenen…

Daarom heeft hij correctie nodig, opvoeding door God; die vormt hem zijn leven lang. De worsteling met de Engel van God bij de overtocht over de beek Jabbok brengt Jakob eindelijk zover zijn naam te erkennen: Jakob, de bedrieger. Pas als hij inziet wie hij in zichzelf is, kan God een strijder voor God van hem maken, een ‘Israël’.

In deze brochure volgen we de stadia van Jakobs levensweg, waaruit wij bijzonder veel kunnen leren. Maar we mogen ook de overwinning van Gods genade zien, als hij aan het einde kan zeggen: “… de God Die mij als Herder geleid heeft, mijn leven lang tot op deze dag”.

Het is ons gebed dat elke lezer mag ontdekken dat het loont om niet alleen op Gods beloften te vertrouwen, maar vooral op God Zelf. Want Hij Zelf zal Zijn beloften op Zijn tijd in vervulling laten gaan, tot onze zegen!

Auteur: Georges Andre

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!
Specificaties
Auteur Georges André
Aantal pagina's 44
Bindwijze Brochure
Formaat