Traktaat: Wat is uw enige troost

€1,10
Staffelkorting
  • Koop 10 voor €0,99 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 100 voor €0,88 per stuk en bespaar 20%
  • Koop 1000 voor €0,77 per stuk en bespaar 30%
Op voorraad
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode T161
EAN T360T161
Informatie

€ 1,10 per stuk (1 stuk = set van 10 traktaten )  NETTO PRIJS

Bij grotere aantallen is de volgende korting van toepassing:

Per 10 stuks (100 traktaten) : 10% korting
Per 100 stuks (1.000 traktaten) : 20% korting
Per 1.000 stuks (10.000 traktaten) : 30% korting

Exclusief de verzendkosten

Kijk ook eens op http://debijbelvoorjou.nl, onze site met tal van gratis artikelen over Bijbelse thema’s en ook mp3-bestanden van Bijbelstudies.

 

Het trof mij hoe concreet en zuiver de leer van de Schrift in ‘zondag 1’ van de Heidelbergse Catechismus wordt verwoord: Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven? Dat ik met lichaam en ziel, beide in het leven en sterven niet mijn maar mijns getrouwen Zaligmakers Jezus Christus eigen ben, die met Zijn dierbaar bloed voor al mijn zonden volkomenlijk betaald en mij uit alle heerschappij des duivels verlost heeft … Misschien zegt u, zeg jij: Dat kan ik zó uit mijn hoofd opzeggen. Geweldig! Maar méén je ook wat je zegt? Het is nogal wat! En wat mij zo blij maakt: de inhoud is waar! Ik ben zó blij dat u, dat jij dit weet. Ja toch?!

Het is precies wat de Heilige Schrift zegt. Lees het maar na, de oude Statenvertaling bevestigt het telkens opnieuw: God zond Zijn Zoon naar deze aarde, om in jouw en mijn plaats te sterven op Golgotha’s kruis. Hij onderging het oordeel van de heilige God – de straf die ik voor eeuwig had verdiend vanwege mijn zonden.

God zond Zijn Zoon, opdat een iegelijk, een ieder (dus ook jij!) die in Hem gelooft, niet naar het verderf zou gaan, maar eeuwig leven zou hebben. Daarom zegt de Heere Jezus: ‘Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt’. En als God met Zijn gezag zegt: ‘Kom’, als Hij de opdracht geeft, dan geeft Hij ook de kracht. Zijn opdracht is niet vrijblijvend. God vraagt niet of je wilt; Hij vraagt niet of je kunt; o nee, Hij zegt: je moet! Ik heb je geschapen, Ik ben je Eigenaar en Ik eis het van je. En Ik eis niets onmogelijks. Daarom vraagt Hij zo dringend, zo vriendelijk: Kom toch, en laat je behouden, laat je redden van je zonden. Neem Mijn Zoon aan als jouw Plaatsvervanger. Zijn verzoenende sterven staat borg voor jou.

Zondag 2 werkt dit nog iets meer uit: “Hoe veel stukken zijn u nodig te weten, opdat gij in deze troost zaliglijk leven en sterven moogt? Drie stukken.

Ten eerste: hoe groot mijn zonden en ellende zijn.
Ten tweede: hoe ik van al mijn zonden verlost worde.
En ten derde: hoe ik Gode voor zulke verlossing zal dankbaar zijn”.

 

“Ja maar, ik besef nog lang niet hoe groot mijn zonden en ellende zijn!” Heeft God dan ooit gezegd dat Hij dát verwacht?

“Ja maar, ik weet niet of ik wel uitverkoren ben!” Te weten dat God je uitverkoren heeft, is iets heerlijks. Maar Hij zal het je pas laten zien als je eerst gehoorzaam bent geweest aan Zijn oproep: Kom, laat je met Mij verzoenen. De uitverkiezing is geen blijde boodschap voor verloren zondaren; het is een familiegeheim dat je pas leert kennen als je eerst met God verzoend bent en Hij je Vader is geworden. Het is dus eenvoudigweg geen vraag waar je nu mee bezig moet zijn.

 

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!
Specificaties
Formaat A5
Aantal pagina's 4