Bouwen en bewaren

€13,95
Op voorraad
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode 4620
EAN 9789059074620
Informatie

Auteur: H. Rossier

Serie ‘Oude Testament’

212 pag., gebonden boek


Na een lange tijd in ballingschap keerde een klein restant van het Joodse volk terug naar het verwoeste land van hun voorvaderen. Ondanks veel moeite, tegenstand en hindernissen herbouwden ze hun huizen, de tempel, de stad en de stadsmuren. Wat ze daarbij beleefden, is opgetekend in de Boeken Ezra en Nehemia. Het vormt een rijke bron van geloofslessen voor ons vandaag de dag: vaak een klein aantal gelovigen, omgeven door Godvijandige mensen, maar toegewijd aan hun Heiland.

Zijn wij erop gericht om te midden van zulke omstandigheden God te eren? Zijn wij bereid om afgezonderd voor God te leven, persoonlijk en als gemeente?

 

In het Boek Esther vinden we Joden in ballingschap, omgeven door een haast onbegrensde haat en vijandschap. Gods Naam wordt in dit Bijbelboek niet genoemd, en toch zien we op elke pagina hoe krachtig Hij toen werkte om de Zijnen te beschermen - net zoals Hij ook ons vandaag nog liefdevol beschermt. Laten we dankbaar zijn dat Hij niet veranderd is, maar Dezelfde blijft tot in eeuwigheid!

Van harte aanbevolen:

O.a.

Andere tittels van H. Rossier

Andere titels over Ezra, Nehemia en Esther

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!