Hoofdlijnen van de Bijbelboeken Ezra, Nehemia en Esther

€10,95
Op voorraad
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode 0622
EAN 978 90 5907 0622
Informatie

De drie Boeken die we voor ons hebben, laten ons een dieptepunt zien in de geschiedenis van het volk Israël, en beschrijven tegelijk Gods genadige handelen met dit volk.

We zien er hoe een klein, nietig en zwak overblijfsel van de twee stammen terugkeert naar het beloofde land om daar in Jeruzalem het altaar en de tempel weer op te bouwen tot eer van God (Ezra). Daarna wordt de stadsmuur weer opgericht met poorten en grendels (Nehemia) – terwijl God in Zijn genade zelfs de overgrote meerderheid van de Joden niet in de steek laat, die er om allerlei redenen voor heeft gekozen om in het verre land van ballingschap te blijven (Esther).

De toestand stond mijlenver af van Gods gedachten, en toch bracht Gods genade de oprechte gelovigen ertoe om op Hem te vertrouwen. Daarom zitten deze Boeken vol onderwijs voor ons, die in omstandigheden leven die overeenkomen met die van het overblijfsel dat uit Babel terugkeerde.

William Kelly (1821-1906) was een Bijbelleraar die grote bekendheid verwierf door zijn vele Bijbelcommentaren. Hij geeft ons in dit boek geen vers-voor-vers overdenking, maar de hoofdlijnen van deze Bijbelboeken. Van harte aanbevolen!

 

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!
Specificaties
Auteur William Kelly
Aantal pagina's 144
Bindwijze hardcover
Formaat A5