Overdenkingen over de profeet Zacharia

€11,95
Op voorraad
Voor counting... uur besteld, morgen in huis
Artikelcode 5559
EAN 9789059075559
Informatie

Haggaï, Zacharia en Maleachi zijn de drie profeten uit de tijd na de ballingschap, dat wil zeggen: ze profeteerden nadat de ballingschap van de Joden beëindigd was en zij naar het land van hun vaderen konden terugkeren. Haggaï en Zacharia profeteerden in dezelfde tijd, Maleachi iets later.

Zacharia heeft de stad Jeruzalem als thema van zijn profetie, waarvan hij het herstel aankondigt. Ook spreekt hij over het gelovige overblijfsel in verband met de Messias. Want we willen er vooral op wijzen dat de Persoon van onze Heer Jezus Christus het middelpunt is van deze profetie. De rode draad van zijn profetie is Jeruzalem en zijn herstel. Jeruzalem zal zich verheugen over zijn Messias aan het einde van de dagen en God zal Jeruzalem Zijn onveranderlijke liefde en zorg schenken. Hij richt de gebogene op en bemoedigt de moedeloze, door hun de toekomstige heerlijkheid van Jeruzalem te laten zien.

Onder het oude verbond ontfermde de Heer Zich over Zijn volk, dat Hij voor Zichzelf had uitgekozen en dat Hij uit de slavernij van Egypte had gevoerd. Hij had besloten om het volk in zijn land te zegenen. En hebben niet ook wij, Christenen, in angsten en noden een veilige toevlucht, een Goddelijk Vaderhart, dat ons kan troosten en oprichten? Nooit laat de Heer de Zijnen in de steek!

Niet gevonden wat je zocht?
Laat ons helpen!
Specificaties
Auteur Rudolf Müller-Kersting
Aantal pagina's 166
Bindwijze hardcover
Formaat A5